12 september 2024

Inventeers maakt €337.000,- maatschappelijke impact

De Verenigde Naties heeft 17 Sustainable Development Goals (SDG) gesteld om aan armoede, onrecht, ongelijkheid en klimaatverandering een einde te maken. Om deze doelstellingen te realiseren worden bedrijven en landen verplicht om in 2024 een Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan te leveren. Inventeers heeft als missie om ‘de wereld een beetje beter te maken’ en vindt het belangrijk om bij te dragen aan het bereiken van de SDG’s . Samen met de Social Handprint by MAEX hebben we onze maatschappelijke waarde in kaart gebracht.


Inventeers creëert impact op vele vlakken

Inventeers scoort op maar liefst 11 van de 17 development goals. Echter, een aantal goals springen er duidelijk uit. We maken vooral veel impact aan SDG’s die gekoppeld konden worden aan (klant)projecten.


SDG Goal 3: Goede gezondheid en welzijn

Als Inventeers hechten we veel waarde aan de gezondheid van onze werknemers. We zorgen voor ergonomische werkplekken en stimuleren een gezonde levensstijl. Denk hierbij aan het geven van voorlichting, maar ook het doorverwijzen naar professionele instanties als dit nodig is. Met de ontwikkeling van de zonnebranddispenser hebben wij er mede voor gezorgd dat mensen gratis zonnebrand krijgen. Met dit laatste punt weten we een grote impact te maken!


SDG Goal 7: Betaalbare en duurzame energie

De afgelopen jaren heeft Inventeers veel geïnvesteerd in verduurzaming. Zo zorgen de zonnepanelen ervoor dat we zelf veel duurzame energie opwekken en gebruiken. Daarnaast is onze eigen elektriciteits- en gasverbruik de afgelopen jaren flink verminderd.

Ook bij SDG 7 scoren we goed door klantprojecten. Zo hebben we met onze opdrachtgevers ervoor gezorgd dat veel huishoudens duurzamer zijn geworden, bijvoorbeeld door het inzetten van een thuisbatterij.


SDG Goal 15: Leven op het land

Dat Inventeers zo goed scoort op development goal 15, kwam voor ons als een verrassing. Inventeers beschikt over een mooi pand op een groot stuk grond. Naast parkeerplekken staan er zowel aan de voorkant als de achterkant veel gewassen, waaronder een aantal zeldzame gewassen. De tuinman is maandelijks uren bezig om dit netjes te onderhouden.


SDG Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Inventeers is een commerciële organisatie die als doel heeft om uiteindelijk iets aan alle activiteiten over te houden. Soms komen er opdrachten langs die we uitvoeren zonder dat we er iets aan overhouden. Zo houden we ons tijdens de uitvoering van het project binnen het budget van de klant. Dit doen we alleen als we het belangrijk vinden dat het product ontwikkeld wordt en de opdrachtgever geen commercieel doel heeft. De ISO-Quad, die door Inventeers ontwikkeld is voor Stichting ALS Nederland, is hier een goed voorbeeld van.


Veel impact voor een MKB’er

Peter van der Hem (impactmanager bij Social Handprint) brengt dagelijks de impact van bedrijven in kaart en was onder de indruk van de score van Inventeers. Peter van der Hem: “Het is duidelijk in de resultaten terug te zien dat Inventeers met haar innovaties impact wil maken en de gemaakte positieve impact herkent als typisch voor Inventeers. Het is normaal gesproken moeilijk om hier een bedrag aan te koppelen. Met onze methodiek krijg je snel een eerste inschatting van jouw maatschappelijke waarde. Wat misschien wel belangrijker is, is dat Inventeers bovengemiddeld veel impact maakt als MKB bedrijf. Ik wil Inventeers daarom ook graag feliciteren met deze score!  Het zou fantastisch zijn als zij de komende jaren de Handprint weten te vergroten!”